Tekintsük át, mikor lehet szükség angol, német vagy francia cégkivonatra, és hogyan szerezhető be idegennyelvű cégkivonat legegyszerűbben.

Céges ügyintézésnél az esetek többségében szükség van hiteles cégkivonatra. Céges autó műszaki vizsgáztatása, pályázatok vagy banki ügyintézés esetén magyar nyelvű, 30 napon belüli, hiteles cégkivonatot fogadnak el. Ugyanakkor, ha valaki deviza alapú bakszámla miatt keresi fel a bankját, már más a helyzet: ott – ahogyan a nemzetközi kapcsolatok és külföldi cégekkel történő közös üzleti lépések esetén – már nagy valószínűséggel olyan hiteles cégkivonatra lesz szükség, amely az adott ország nyelvén, vagy egy nemzetközileg elfogadott nyelven íródott. Ez leggyakrabban az angol, a német vagy a francia nyelvet jelenti.

Hogyan szerezhető be idegennyelvű cégkivonat legegyszerűbben? Mi ilyenkor a teendő?

Fordítás és hitelesítés

Járható út, habár nem a legegyszerűbb, ha már megvan a hiteles cégkivonatunk, és azt lefordíttatjuk, hitelesíttetjük (ide linkelhetjük ezt a cikket: https://cegkivonatmost.hu/blog/hiteles-cegkivonat-letoltes-idegen-nyelveken). De ez nemcsak bonyolult, hanem időigényes és költséges folyamat is. Csak hogy gyorsan levezessük: fogjuk a hiteles cégkivonatot, elvisszük egy szakfordítóhoz, ahol meg kell várni, míg elkészül. Fizetünk, nem is keveset, majd a felülhitelesítéshez időpontot kell kérnünk, ahol személyesen kell megjelennünk. Ez szintén idő és pénz.

A folyamat végén legalább 55-60 ezer forintot költöttünk, és napjaink mentek rá, holott van gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb lehetőség. Ez pedig nem más, mint weboldalunkon vagy ügyfélszolgálatunkon keresztül angol, német vagy francia nyelven hivatalos cégkivonatot, vagy Apostille felülhitelesítéssel ellátott cégkivonatot igényelni.

Mikor lehet szükség Apostille cégkivonatra?

Ha olyan hiteles cégkivonatot szeretne igényelni, amit külföldi ügyintézés során is elfogadnak szerte a világon, akkor a legjobb megoldás az Apostille felülhitelesítéssel ellátott cégkivonat lehet. Ez szintén igényelhető angol, német vagy francia nyelven.

A „sima” idegennyelvű cégkivonathoz képest itt az a különbség, hogy az Apostille cégkivonat jogosultságot kap arra, hogy bármelyik, az Apostille Egyezményt aláíró államban elfogadható legyen. Bár ezt az 1961-es egyezményt szám szerint csak pár tucatnyi ország írta alá, az Apostille dokumentumok szinte minden országban hiteles nemzetközi okiratnak számítanak.

Azért, aki teheti, kérdezze meg a külföldi befogadó szervtől, hogy pontosan milyen cégkivonatra lesz szükségük az ügyintézéshez. Előfordulhat, hogy nem fogadják el az Apostille-t, ebben az esetben kérhetik a dokumentum magyar Külügyminisztérium általi felülhitelesítést. De ezek nagyon ritka esetek, az Apostille-t tényleg szinte mindenhol elfogadják.

Idegennyelvű cégkivonat legegyszerűbben, néhány kattintással

Akár a „sima” angol, német vagy francia nyelvű cégkivonatra, akár az Apostille felülhitelesítéssel ellátott dokumentumra lesz szüksége, weboldalunkon keresztül egyszerűen és gyorsan tudja igényelni. Csak néhány kattintás, majd a biztonságos online fizetés után néhány munkanapon belül már kopogtat is vele az ajtón a postás.

Ha telefonon szeretné elintézni, vagy kérdése van, hatékony és szakmailag felkészült ügyfélszolgálatunk (ide linkelhetjük az ügyfélszolgálatos cikket: https://cegkivonatmost.hu/blog/cegkivonat-letoltes-azonnal-ugyfelszolgalatunk-segit-mindenben) munkaidőben várja a hívását a 06 70 288 6799-es telefonszámon.

Mi mindent megteszünk, hogy még gördülékenyebbé tegyük Önnek a megfelelő cégkivonat beszerzését. Így a külföldi ügyintézés vagy szerződéskötés nem fog a megfelelő dokumentumok hiányában csúszni, vagy rosszabb esetben teljesen meghiúsulni.