Az, hogy miért is jó az online cégkivonat, majd kicsit később bővebben kifejtjük. Első körben azt kell ismernünk, hogy miért is olyan fontos számunkra maga a cégdokumentum. Minden vállalkozás egyik kötelező dokumentuma. És nem csak a vállalkozás működése alatt egyszer, hanem számos partneri viszony miatt legalább pár havonta szükséges használni.

A cégkivonatot rengeteg ügyintézési formához használhatjuk, sőt, vannak olyan feladatok, amelyeket lehetetlen nélküle elvégezni. Minden cégvezetőnek, ügyvezetőnek szükséges, hogy a „zsebében” legyen a friss cégkivonat, hiszen anélkül nem sokat tudnak tenni értük az ügyintézők. A cégkivonat használatakor nem sok mindenre kell odafigyelni, hiszen ez alapvetően egy olyan dokumentum, amely minden cég esetében egyforma (természetesen a benne szereplő adatok kivételével).

Van azonban valami, ami nagyon fontos a cégkivonattal kapcsolatban. És ez pedig nem más, mint a cégkivonat letöltésének ideje, a cégkivonat frissessége. Letöltésről csak online cégkivonat esetében beszélhetünk, de papír alapú cégkivonatnál is létezik egy úgynevezett „érvényességi idő” amit az ügyintézők (és a jogszabályok) általában 30 napon belül határoznak meg. Természetesen léteznek olyan ügyek is, ahol kérhetik a legfrissebb, azaz 1-2 napos cégkivonatot is. Ha több partnerrel és olyan beszállítókkal dolgozunk, ahol nagy összegű számlák cserélnek gazdát, havonta érdemes bekérni, vagy saját magunk részére letölteni az adott vállalkozás cégkivonatát, ahol ellenőrizhetjük az alapvető státuszukat.

Lehet, hogy elsőre sok munkának tűnhet az, hogy havonta szerezzünk be és elemezzünk cégkivonatokat. Régebben ez valóban egy időigényesebb feladat volt, manapság viszont az online elérhetőségének köszönhetően pillanatok alatt hozzájuthatunk a saját, vagy akár más vállalat hiteles cégkivonatához. Az ingyenesen elérhető cégkivonaton előfordulhat, hogy több hónapos adatok szerepelnek, ezért érdemes lekérni a friss cégkivonatot. A biztonság kedvéért válasszunk olyan online felületet, ahol lehetőség van megvásárolni többféle cégkivonatot is. Az oldalunkról letöltött dokumentumon minden esetben az aznapi dátum szerepel

Az online cégkivonat letöltése nagyon egyszerű. Manapság, a bankkártyás fizetésnek köszönhetően pillanatok alatt kézhez kaphatjuk a kiválasztott dokumentumot. Hála a modern technológiának és annak, hogy tényleg pillanatok alatt elintézhető egy ilyen vásárlási folyamat, akkor sem kell megijednünk, ha úton vagyunk az ügyintézés helyszínére, a cégkivonat pedig nincs nálunk. Ekkor egy dolgot tehetünk. Félreállunk, vagy megállunk a hivatal előtt, kézbe vesszük a mobiltelefonunkat és a bankkártyánkat, majd pár perc után meg is szereztük a szükséges cégkivonatot.

Weboldalunkat könnyen tudják mobil telefonról is használni, akár közvetlenül az ügyintézés előtt.

Az elektronikusan megkapott cégkivonatot csak továbbítania kell a befogadó szerv felé.

Amennyiben kérdése lenne a szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunkat, biztosan tudunk segíteni!

Kategória:

Uncategorized,

Utolsó frissítés: 2024-03-25